DOLAR 32,4733
EURO 34,9494
ALTIN 2.436,73
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun 23°C
Az Bulutlu
Giresun
23°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 16°C
Pts 16°C

18 Mart Şehitler Günü Güce’de Törenlerle Kutlandı.

  18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106.yıl dönümü nedeniyle Güce ilçesinde tören düzenlendi.

İlk tören Belediye Binası önündeki Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenginin sunumuyla başladı. Buradaki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Buradaki törende, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Jandarma Astsubay Çavuş Hamza Acun, Çanakkale Zaferi’nin Türklerin Gücünün tüm dünyaya gösterildiğini belirterek,”Bu topraklar kolay kazanılmadı. Ulu Önder’in bize emanet ettiği bu topraklara sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi.

  Daha sonra program, Güce Zübeyde Hanım, Yatılı Bölge Ortaokulu Salonunda yapılan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

 Konuşmaların ardından Şehitler adına Kuranı Kerim Okunması, Çanakkale Destanı Slâyt-vido, Oratoryo sunumu, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi.

  Törene, Güce Kaymakamı Şahin Demir, Belediye Başkan Vekili Hilmi Mert, Emniyet Amiri Komiser Ayhan Süer, Güce Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Gökhan Barlık, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.