DOLAR 32,3342
EURO 35,1132
ALTIN 2.308,92
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun 18°C
Açık
Giresun
18°C
Açık
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Güce’de Öğrenciler Şaban Kale Şehitliğini Ziyaret Etti

   Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi, Güce  İmam Hatip Ortaokulu ve Zübeyde Hanım Yatılı Bölge Ortaokulu  öğrencileri, Şaban Kale Şehitliği’ni ziyaret etti. 

    Güce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu şehitlik ziyaretinde öğrencilere, Birinci Dünya Savaşı sırasında 1916 1917 yılları arasında Rus Ordusu tarafından Giresun’un Harşit Vadisi bölgesine yapılan işgal ve işgale karşı gösterilen olağanüstü direnişin sembolü olan “Şaban Kale Savunması” sırasında yaşanılan olaylar anlatıldı.

    Öğrencilerle birlikte şehitliği ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Kahir Al, yaptığı açıklamada, sosyal ve kültürel etkinliklere önem verdiklerini belirterek, Birinci Dünya Savaşı’nda  Şaban Kale Savunmasında yaşanan tarihi olayları öğrencilere aktardıklarını söyledi.

     Çocuklara milli ve manevi değerleri yerinde öğretmek, bu duyguları pekiştirmek adına bu tür bir etkinlikler yaptıklarını belirten Al,”Çocuklara bu vatanın kolay kazanılmadığını, bu uğurda şehitler verildiğini, gazilerimizin olduğunu ve bize bırakılan mirasın ne kadar değerli olduğunu yerinde göstermek istedik. Aynı zamanda çocuklarımıza vatan, millet, bayrak ve ezan kavramlarının ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğretmek istedik.” diye konuştu. 

   Konuşmaların ardından şehitlikte okunan Kuranı Kerim ve duaların ardından öğrencilere buradaki istikamlar gezdirildi.

   İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu şehitlik ziyaretine İlçe Milli Eğitim Müdürü Kahir Al,okul müdürleri,öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.