DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun 16°C
Az Bulutlu
Giresun
16°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 24°C
Çar 25°C

Güce ve Giyimli Obalarında Elektrik Sevinci

  Güce ilçesine bağlı Güce ve Giyimli Obaları elektriğe kavuştu. Yaylada elektrik olmaması nedeniyle büyük sıkıntı çeken yayla sakinleri, hatların çekilerek elektrik verilmesiyle büyük sevinç yaşadılar.

Giyimli Mahallesi’nin muhtarı Arif Aydın, yıllar sonra elektriğe kavuştuklarını belirtip, emeği geçenlere teşekkür etti.

   Yayla sakinlerinden Ahmet Bahadır da “Yıllar sonra yaylada aydınlığa kavuştuk. Artık teknolojik aletleri kullanarak, bazı işlerimizi çok daha rahat halledebileceğiz. Bizleri karanlıktan kurtaranlardan Allah razı olsun” diye konuştu. 

 Yayla sakinlerinden Gülçin Bahadır ise “Elektrik olmadığı için çamaşırlarımızı elde yıkamak zorunda kalıyorduk. Yemeklerimiz buzdolabı olmadığı için çabucak bozuluyordu. 3 ay boyunca yaylada zor şartlarda yaşıyorduk. Artık bu sıkıntılarımızın hepsi geride kalacak” dedi.

   Açılışın ardından köy halkı tarafından davetlilere ikramlarda bulunuldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.