DOLAR 32,4208
EURO 34,6292
ALTIN 2.494,86
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun 18°C
Az Bulutlu
Giresun
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 26°C

Köylüler, Belediyeye Bağlanmak İçin Referanduma Gidiyor

Köylüler, Belediyeye bağlanmak için referanduma gidiyor.Güce ilçesine bağlı Soğukpınar Köyü ve Fındıklı Köyü, mahalle olabilmek için referanduma gidiyor.

Güce Merkez’e 3 kilometre mesafede olan ve mücavir alan sınırları içinde bulunan 165 nüfuslu Soğukpınar Köyü sakinleri ile ilçeye bağlı 9 kilometre uzaklıkta bulunan 297 nüfuslu Fındıklı Köyü sakinleri Belediye hizmetlerinden daha fazla yararlanabilmek için Güce Belediyesine bağlanarak mahalle olmak için 3 Kasım Pazar günü referanduma gidiyor.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada bulunan Güce Belediye Başkanı Aytekin Boduroğlu, Güce ilçesinin gelişimi için bu tür girişimlerin önemli olduğunu vurguladı.
Bir yerleşim yerinin belediye hizmetlerinden yararlanabilmesi için belediyeye bağlanması gerektiğini belirten Başkan Boduroğlu, “Soğukpınar Köyü Ve Fındıklı Köylerimiz bize çok yakın. Bize 3-4 kilometre mesafede olan bu köylerin sınırları belediye mücavir alanları içerisinde yer alıyor. Bu nedenle bu güne kadar bu köylerin birçok ihtiyaçlarını Güce Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. 3 Kasım Pazar günü yapılacak referandum seçiminde köylü vatandaşlarımız belediyeye bağlanma kararı alarak resmen mahalle olduğu zaman Güce merkezdeki mahalle hangi hizmeti alıyorsa, aynı hizmetten oradaki insanlarımız da faydalanacak” diye konuştu.

Soğukpınar Köyü muhtarı Galip Turan ise, Köyün Belediye’ye bağlanmaları halinde belediyecilik hizmetlerinden yararlanarak daha fazla hizmet alacaklarını söyledi.

Köylerinin Güce Belediyesi mücavir alan sınırları içinde olduğunu belirten Muhtar Turan, “Güce’ye yakın olduğumuz için birçoğumuzun işi, birçoğumuzun da kendi işyeri merkezde bulunuyor ve günlük olarak ilçeye gidip geliyoruz. İlçeye mahalle olarak bağlanmamız halinde belediye hizmetlerinden daha çok yararlanacağız” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.