DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun 28°C
Hafif Yağmurlu
Giresun
28°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 25°C

Gelevera’da Otomobil Baraja Uçtu: 1 Ölü

Gelevera Gökçebel Barajı gölüne uçan otomobilde bir kişi hayatını kaybetti.

Sapmaz Köyü yakınlarında Kisecük mevkiinde bariyerleri olmayan Gökçebel Barıjı gölüne uçtu. Araç sürücüsü Nail Oruç hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz Salı gününden beri kendisinden haber alınamayan Nail Oruç’un(63) ailesi durumu 112 acil Çağrı Merkezine bildirdi. Kazıkbeli yaylasına gittiği bilgisine ulaşan Jandarma ekipleri arama çalışmaları kapsamında Gökçebel Barajının güvenlik kameralarını kontrol etti.

    Kontrollerde gece karanlığında 28 TH 133 plakalı Kamyonetin Sapmaz Köyündeki Gökçebel Baraj Gölüne uçurumdan yuvarlandığını tesbit edilmesi üzerine Gümüşhane İl Afet Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine bilgi verildi. AFAD ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin çalışmalarının ardından yaklaşık 30 metre derinden dalgıçlar aracında boğularak hayatını kaybeden Oruç’un cansız bedeni çıkarıldı.

Nail Oruç’un Tirebolu Yalç Köyünden olduğu bildirildi.

    Baraj gölünden çıkarılan Nail Oruç’un cesedi otopsi yapılmak üzere Kürtün Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

     Sapmaz Köyü muhtarı Mehmet Günay olayla ilgili yaptığı açıklamada, Gökçebel Barıj Gölünün etrafına bariyer yapılmaması nedeniyle her yıl kazalar meydana gelerek can kaybı verdiklerini söyledi.

     Her toplantıda dile getirildiği halde dikkate bile alınmadığını belirten Muhtar Günay,” Bu baraj Gölü etrafına bariyer yapılana kadar daha ne kadar can vereceğiz belli değil.her platformda buradaki sıkıntıyı dile getirdiğim halde bir sonuç alamadık.KOLİN İnşaat yetkilileri burada çalışma yaparken yetkililere buraya bariyer yapılması gerektiğini bildirdiğimiz halde dikkate alınmadı.Şimdi bedelini her yıl can kaybı vererek bizler ödüyoruz.Daha ne kadar can kaybı vereceğiz belli değil.Buradan tekrar seslenmek istiyorum daha çok canlar vermeden bu baraj Gölünün etrafına bariyer yapılması gerekiyor.Umarım bu son olaydan sonra dikkate alınır” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.