DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun 28°C
Hafif Yağmurlu
Giresun
28°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 25°C

Hıdıroğulları Sülalesi Güce’de  Bir Araya Geldi

Hıdıroğulları Sülalesi Güce’de Bir Araya Geldi. Hıdıroğulları Sülalesi Güce ilçesinde düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Hıdıroğlu Sülalesi Kültür Derneği tarafından düzenlenen yemekte Türkiyenin değişik il ve ilçelerinde yaşayan Hıdıroğulları sülalesi Güce ilçesinde bir araya geldi.

   Düzenlenen yemekli toplantıda konuşan Dernek Başkanı Orhan Hıdıroğlu,Türkiyenin çeşitli yerlerinde ikamet eden Hıdıroğullarının birbirlerini tanımaları ve kaynaşmaları için bu organizasyonların bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi.

  Dernek olarak böyle buluşmaları geleneksel hale getireceklerini belirten Hıdıroğlu,”Hıdıroğulları Anadolu’ya ilk giren Türklerdendir. (Çepniler).Çeşitli sebeplerle soyadı değiştirmiş olan akrabalarımız kendilerine sorulduğunda Hıdıroğluyum demekte ve çevreleri tarafından Hıdıroğullarından diye tarif edilmektedirler.

Hıdıroğlu soyadı olan, soyadı değişmiş olduğu halde değişik soyadı almış, anne baba, anneanne, dedelerden veya evlilik nedeniyle Hıdıroğulları ile akraba olan herkesi haberdar etmek, bir araya getirmek ve dünyanın neresinde olursa olsun akrabaları birbirine yakınlaştırıp Büyük Hıdıroğlu Sülalesini meydana çıkartmak için yoğun çaba harcıyoruz.Yoğun olarak Karadeniz de Giresun, Trabzon, Rize, Samsun Ordu, Zonguldak il ve ilçelerinde yerleşmelerine rağmen Gaziantep, Adana, Hatay, Sivas, Erzincan, Erzurum, Konya, Manisa, Afyon, Balıkesir, İzmir de yerleşiktirler.Türkiye geneline dağılmış Hıdıroğullarını  kurduğumuz bu dernek sayesinde birbirlerini tanımalarını ve kaynaşmalarını amaçlıyoruz” dedi.

 Program, yemek ikramı ve konuşmaların ardından toplu aile fotoğrafı çekildikten sonra sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.