DOLAR 32,5103
EURO 34,7183
ALTIN 2.494,01
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun 18°C
Az Bulutlu
Giresun
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 26°C

Güce’deki selde yıkılan caminin yerine inşa edilen Akpınar Köyü Camisi ibadete açıldı

Güce ilçesine bağlı Akpınar Köyünde yapımı tamamlanan cami dualarla ibadete açıldı.

   Güce İlçe Müftülüğü’nün koordinesinde Devlet ve hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan cami için açılış töreni düzenlendi.

   Açılış töreninde konuşan ilçe Kaymakamı İbrahim Zahid Ahat Bu gün çok kıymetli bir eserin açılışında bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

   Camii inşasında katkısı bulunan hayırseverlere de teşekkür eden Kaymakam Ahat, konuşmasına şöyle devam etti: “Mimarından işçisine bu güzel eserin ortaya çıkmasında emek veren tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Mescitlere sahip çıkmamız, onları imar ve ihya etmemiz önemli. Bunun yolu da camilerimizi ibadet ve ilimle birlikte hayatımızın merkezi haline getirmekten geçiyor. Cami, dayanışmanın kardeşliğin mekanıdır. Gençlerin heyecanıyla dolmayan camiler mahsun kalır. Gençlerimiz başta olmak üzere Akpınar Köyü halkının ve bölge insanının yapımı tamamlanan Akpınar Köyü Camini öksüz ve yetim bırakmayacaklarına inanıyorum. Bu düşüncelerle bugün açılışını yapacağımız camimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

     Akpınar Köyü Cami açılışına Güce Kaymakamı İbrahim Zahid Ahat,Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan, Espiye Müftüsü Osman Gülbe,Güce İlçe Müftüsü Mehmet Ayın,daire amirleri siyasi parti temsilcileri  ve vatandaşlar katıldı.

  Düzenlenen açılış merasimi  Kur’an-ı Kerim tilaveti, İl Müftüsü Ramazan Topcan tarafından   yapılan dua ve ardından kılınan öğle namazından sonra köy muhtarlığı tarafından verilen yemek ikramıyla sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.