DOLAR 32,3770
EURO 35,0164
ALTIN 2.325,59
BIST 9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun 18°C
Parçalı Bulutlu
Giresun
18°C
Parçalı Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Köylüler, Belediyeye “ EVET “ Dedi!

Güce ilçesinde Pazar günü yapılan Referandumda Fındıklı ve Soğukpınar köyü Güce Belediyesine katılma kararı aldı.Belediyeye bağlanarak daha iyi hizmet alabilmek için referanduma giden Fındıklı ve Soğukpınar köyü mahalle olmak için Güce Belediyesine bağlanma kararı aldı.

241 seçmene sahip Fındıklı Köyünde 211 vatandaş referandum oylamasına katıldı.116 köylü referanduma evet oyu kullanırken,95 köylü ise hayır oyu kullandı.140 seçmene sahip Soğukpınar Köyünde 102 vatandaş referandum oylamasına katıldı.87 köylü referandumda evet oyu kullanırken,15 köylü ise hayır oyu kullandı.

Güce Belediye Başkanı Aytekin Boduroğlu  yaptığı açıklamada, Referandum giden vatandaşların belediyeye bağlanmak için evet oyu kullanmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Güce Belediyesi’ne iki mahalle daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Boduroğlu, “Soğukpınar Köyü Ve Fındıklı Köylerimiz bize çok yakın. Bize 3-4 kilometre mesafede olan bu köylerin sınırları belediye mücavir alanları içerisinde yer alıyordu. Bugün yapılan referandumla birlikteliğin resmi boyut kazanması beni çok sevindirdi. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra yine beraber üzüntümüzü sevincimizi başarımızı paylaşacağız. Köylerimizin mahalle olarak belediyeye bağlanma kararı almaları ile birlikte Güce merkezdeki mahalle hangi hizmeti alıyorsa, bundan böyle aynı hizmetten oradaki insanlarımız da faydalanacak. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Haber Resim:Hayri BAHADIR

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.